Vermaelen: “Tegen Italië, een hecht team, willen we toch meer kansen creëren”

Vermaelen: “Tegen Italië, een hecht team, willen we toch meer kansen creëren”

28-06-2021 19:45
4

Zondagavond versloegen de Rode Duivels Portugal in hun achtste finale op het EK. Een van de absolute uitblinkers in die partij was Thomas Vermaelen. Diezelfde Vermaelen stond maandag de pers te woord. Daarin had hij het onder meer over de volgende tegenstander, Italië.  

Vlak na het laatste fluitsignaal zondagavond sprong Vermaelen meteen in de armen van zijn ervaren collega’s in de defensie. "Na de match vielen we elkaar in de armen. Het was een heel intens en emotioneel moment. Voor dit soort matchen doe je het. Dit vergeet je niet snel. Dat je dat dan beleeft met Jan en Toby is fantastisch. Dat geeft kippenvel. Maar met Jason (Denayer) en Dedryck (Boyata) is die klik er ook. Iedereen weet wat hij moet doen", citeert Sporza.

Nu is het volle focus op vrijdagavond en de kwartfinale tegen Italië. Vermaelen beseft dat het weer knokken zal worden. "Italië wordt opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen een goede tegenstander. Dit is een toernooi en uiteindelijk staan we nog nergens. Iedereen kent onze ambitie en verwacht dat we verder geraken."

Tegen Italië willen de Rode Duivels alvast één ding beter doen dan tegen de Portugezen. "Voetballend was het tegen Portugal niet altijd even goed. We wilden Portugal iets meer onder druk zetten, maar dat is er na de rust niet meteen van gekomen. Tegen Italië, een hecht team, willen we toch meer kansen creëren."