Degryse: Er was niemand die door de mand viel en Lukaku vocht als een leeuw

Degryse: "Er was niemand die door de mand viel en Lukaku vocht als een leeuw"

28-06-2021 14:15
6

Ex-spelers en analisten Marc Degryse en Jan Mulder genieten van een ontbijt terwijl ze terugblikken op de prestatie van België tegen Portugal. Zo is te zien in Het Laatste Nieuws. Ze delen er pluimen uit voor enkele Rode Duivels.

Na de 1-0-overwinning van België tegen Portugal, kijken Degryse en Mulder tevreden terug op de wedstrijd van de Rode Duivels. De blessures van Kevin De Bruyne en Eden Hazard baren hen echter wel kopzorgen. Van die laatste was Jan Mulder onder de indruk. "Het was bijna ontroerend", omschrijft Mulder de manier waarop Hazard gestreden heeft tegen Portugal. 

Kleine broertje
Van de ene Hazard naar de andere. Degryse en Mulder spreken ook lovend over Thorgan Hazard die door de UEFA verkozen werd tot Man van de match. Met zijn doelpunt had Thorgan natuurlijk een belangrijk aandeel in het behalen van de kwartfinale. "En niet te vergeten: zijn belangrijke doelpunt tegen Denemarken", aldus Degryse. Mulder voegt er nog aan toe dat het knap is hoe Thorgan uit de schaduw treed van zijn broer Eden.

Meerdere uitblinkers
Verder noemen de analisten Courtois en Vermaelen nog als uitblinkers. Mulder geeft nog aan dat hij Tielemans tegen Portugal beter vond dan in zijn vorige wedstrijden op dit EK. Degryse beaamt dat en zegt dat er niemand door de mand viel. Ook Romelu Lukaku, die minder zijn stempel kon drukken dan in vorige wedstrijden, krijgt lof van Degryse. "Lukaku vroette en vocht als een leeuw", aldus Degryse.