Boskamp: Ook toen de lange ballen kwamen, bleven ze moeiteloos overeind

Boskamp: "Ook toen de lange ballen kwamen, bleven ze moeiteloos overeind"

28-06-2021 14:00
1

Jan Boskamp zag zondag de Rode Duivels met 1-0 van Portugal winnen en die zege schrijft hij grotendeels toe aan de Belgische defensie. Zo is te lezen in Het Belang van Limburg

Nadat België in de eerste helft op voorsprong was gekomen en vlak na rust Kevin De Bruyne zag uitvallen, hielden de Rode Duivels goed stand tegen een dreigend Portugal. Johan Boskamp noemt het een verdiende, maar vond de wedstrijd geen wereldpartij. De Nederlandse analist haalt de loftrompet vooral boven voor het defensieve drietal bij België. "Ik vond Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen heel sterk spelen", aldus Boskamp die laat optekenen dat hij geen van de drie verdedigers een duel zag verliezen. "Ook toen op het laatste de lange ballen kwamen, bleven ze moeiteloos overeind."

Vooruitblik naar vrijdag
Italië is de volgende tegenstander van België op dit EK. En laat de Squadra Azzurra nu net het team zijn dat Boskamp voor het tornooi als favoriet tipte. Boskamp zag dat de Italianen het moeilijk hadden in hun achtste finale-wedstrijd tegen Oostenrijk. Italië had namelijk verlengingen nodig om uiteindelijk een 2-1-winst in de wacht te slepen. Boskamp stelt dat de Belgen hun niveau zullen moeten oprikken tegen de Italianen. Hij merkt op dat de Rode Duivels moeite hadden om de bal voorin niet bij te houden. "Dat kwam misschien ook door de hitte, want er zater er een paar op hun tandvlees." De confrontatie tussen België en Italië wordt afgewerkt in de Allianz Arena in München, waar het waarschijnlijk niet zo warm zal zijn als in Sevilla en dat kan onze Rode Duivels ten goede komen.