Vandereycken: In mijn ogen draaide de discussie om Carrasco en Thorgan

Vandereycken: "In mijn ogen draaide de discussie om Carrasco en Thorgan"

28-06-2021 13:15
5

Eden Hazard of Yannick Ferreira-Carrasco? Het is een vraagstuk dat menig voetbalfanaat in België bezighoudt. Roberto Martinez koos zondag tegen Portugal voor Hazard aan de aftrap en dat vond René Vandereycken een logische keuze, zo is te lezen in Het Nieuwsblad

België boekte zondag haar ticket voor de kwartfinale nadat het met 1-0 won van Portugal. Eden Hazard verscheen aan de aftrap en kreeg uit vele hoeken lof voor zijn prestatie. Hazard leek zelfs de 90 minuten te zullen volmaken, maar na 87 minuten vroeg de kapitein van de Rode Duivels zelf een vervanging aan nadat hij een spierblessure opliep. Daardoor kon Carrasco dan toch tussen de lijnen komen.

Geen discussie nodig
Volgens ex-bondscoach René Vandereycken stelt dat er voor hem geen discussie nodig was over de wel of niet basisplaats van Eden Hazard. "Als je hem wil laten groeien in dit toernooi, bewijs je hem geen dienst met een invalbeurt van 15 of 20 minuten", aldus Vandereycken. Verder laat hij optekenen dat België met Mertens, Doku, Thorgan Hazard en Carrasco spelers heeft die wél goed kunnen invallen. Voor Vandereycken draaide de discussie om Carrasco en de andere Hazard: Thorgan. "Ik had tegen een sterke tegenstander Carrasco overwogen als linkervleugelverdediger in plaats van Thorgan. Tot slot zegt Vandereycken dat hij denkt dat het uiteindelijk de interactie tussen de broers Hazard op de linkerflank is, die ervoor zorge dat Martinez Thorgan verkoos boven Carrasco.

Afwachten voor vrijdag
Na de 1-0-overwinning tegen Portugal waar Thorgan Hazard voor het enige doelpunt zorgde, lijkt het er nu op dat Thorgan Hazard ook vrijdag tegen Italië zal starten. Of Eden Hazard ook aan de aftrap verschijnt, is nog een vraagteken. Het is nog afwachten hoe ernstig zijn spierblessure is. Als Hazard niet fit geraakt voor de kwartfinale, zou Carrasco vrijdag wel aan de aftrap kunnen verschijnen.