De Ligt moet door het stof: We verliezen de wedstrijd door mij

De Ligt moet door het stof: "We verliezen de wedstrijd door mij"

27-06-2021 20:45 Laatste update: 20:44
4

Matthijs de Ligt voelt zich verantwoordelijk voor de blamerende uitschakeling van het Nederlands elftal. Na de rode kaart van de 21-jarige verdediger ging het van kwaad tot erger tegen Tsjechië, dat met 0-2 won en kwartfinalist is.

De Ligt neemt na afloop de schuld op zich. "Ik voel me heel slecht", sombert hij voor de camera van de NOS. "We verliezen de wedstrijd door een actie van mij. Het voelt heel vervelend."

Vlak na rust kreeg De Ligt rood voor een handsbal in een duel met Patrik Schick. "We hadden we de wedstrijd onder controle en dan komt er één bal, die ik laat stuiteren. Dat was achteraf niet goed. Vervolgens val ik, krijg ik een licht duwtje en maak ik hands. Dit verandert de wedstrijd... Zo simpel is het, dit mag mij niet overkomen. Ik voel me verantwoordelijk."

Oranje kwam geen moment uit de verf tegen Tsjechië. De Ligt spreekt van een 'fifty-fifty-wedstrijd'. "Het ging gelijkop en dan maakt mijn rode kaart het verschil. Iedereen weet dat zo'n EK een gouden kans is. Dan is dit heel pijnlijk, heel zuur."