'Horvath verlaat Club Brugge en kan terugkeren naar ex-ploeg Molde'

'Horvath verlaat Club Brugge en kan terugkeren naar ex-ploeg Molde'

27-06-2021 23:08

Club Brugge is begonnen aan de voorbereidingen voor volgend seizoen, maar deed dat zonder Ethan Horvath. De Amerikaanse doelman heeft een aflopend contract en kan dus gratis vertrekken. Zijn toekomst ligt mogelijk bij oude bekende Molde.

Volgens het Noorse Sporten toont de ex-club van Horvath namelijk interesse om de doelman terug naar Noorwegen te halen. Horvath brak bij Molde door in Europa en speelde zich zo in de kijker van Club Brugge. Na 4,5 jaar neemt hij echter afscheid van Blauw-Zwart en kan hij nu terugkeren.

Molde kan een nieuwe doelman ook goed gebruiken. Het neemt in december hoogstwaarschijnlijk afscheid van titularis Andreas Linda, die niet van plan is om zijn aflopende contract te verlengen. De Noorse club zoekt dus al naar een vervanger en denkt daarvoor aan Horvath, al staat ook Orjan Nyland, die Norwich transfervrij verliet, op het lijstje van de club.

Voor Horvath zit een verlengd verblijf bij Club Brugge er alvast niet in. Sinds de komst van Simon Mignolet kwam de 26-jarige doelman ook nog amper aan de bak bij de landskampioen. In totaal speelde hij wel 64 partijen voor Club Brugge. Daarin slikte hij 71 tegendoelpunten en hield hij 21 keer de nul.