'Standard en KV Kortrijk strijden om komst van Afrikaanse spits Ouattara'

'Standard en KV Kortrijk strijden om komst van Afrikaanse spits Ouattara'

27-06-2021 22:33 Laatste update: 19-08-2021 20:10
1

De voorbije jaren streken heel wat Afrikaanse talenten neer in ons land. Dat kan nu ook met Mohamed Lamine Ouattara gebeuren, die wordt gelinkt aan een transfer naar België.

Volgens journalist Hugo Zoff staat Ouattara op het punt om richting België te trekken. De 23-jarige spits uit Burkina Faso speelt momenteel nog in eigen land, maar is daar één van de grote sensaties met vijftien doelpunten en vier assists in negentien partijen. Dat kan hem nu een transfer richting België opleveren.

Ouattara wordt ook geen goedkope aanwinst, zo zal hij zijn club AS Sonabel zo'n twee miljoen euro gaan opleveren. Welke Belgische club de spits zal overnemen, is echter niet bekend. Voor de drievoudige international wordt het ook zijn eerste stap in Europa.

Update: Inmiddels is er ook bekend geraakt welke ploegen denken aan de Afrikaanse sensatie. Volgens 90min tonen namelijk Standard en KV Kortrijk interesse in de aanvaller. Een transfer is echter nog niet voor meteen. Ouattara wil het jaar namelijk afwerken bij AS Sonabel, waardoor hij pas in 2022 aangetrokken kan worden. Dan is hij echter transfervrij en een opportuniteit voor zowel KV Kortrijk als Standard.