'RSC Anderlecht wil Sambi Lokonga vervangen en klopt aan bij Benfica'

'RSC Anderlecht wil Sambi Lokonga vervangen en klopt aan bij Benfica'

27-06-2021 22:00

RSC Anderlecht heeft al enkele nieuwe aanwinsten in huis gehaald, maar dreigt binnen de komende dagen ook Albert Sambi Lokonga te zien vertrekken. Paars-wit zoekt al naar een vervanger en is nu uitgekomen bij Florentino Luis.

Eerder werden onder andere Fausto Vera, Matheus Martinelli en Matty Longstaff al gelinkt aan de Brusselaars, maar volgens het Portugese A Bola staat ook Luis op het lijstje van Anderlecht. De middenvelder komt momenteel uit voor Benfica, maar lijkt op tijdelijke basis te mogen vertrekken.

De middenvelder werd het voorbije seizoen uitgeleend aan AS Monaco en kwam daar niet al te veel aan de bak. Bij Benfica wordt hij ook nog niet gezien als materiaal voor de A-kern en moet hij dus op zoek naar speelminuten. Anderlecht hoopt daarvan te kunnen profiteren door de middenvelder op uitleenbasis over te nemen.

Anderlecht is echter niet de enige ploeg die interesse toont, want ook Galatasaray en enkele clubs uit Spanje en de Engelse Championship worden gelinkt aan Luis, die met Portugal U21 nog de finale van het EK haalde.