UPDATE: 'KRC Genk wint strijd om Trésor Ndayishimiye van Standard'

UPDATE: 'KRC Genk wint strijd om Trésor Ndayishimiye van Standard'

27-06-2021 16:15 Laatste update: 02-07-2021 10:40
10

KRC Genk heeft haar pijlen gericht op de Willem 2-aanvaller Mike Trésor Ndayishimiye, dat laat Het Belang van Limburg weten. Trésor speelde 5 jaren bij de jeugd van Anderlecht.

Dimitri De Condé zit niet stil in de transferperiode. Hij haalde al verdedigende versterkingen, en sloot deze week een deal met Eiting en Kelvin John. Daarnaast willen de Limburgers ook nog Trésor van Willem 2 binnenhalen. 

Trésor is een Burundese Belg die in de buurt van Brussel werd geboren. Hij genoot van zijn opleiding bij Lembeek, Tubize en Anderlecht. Hij kreeg geen profcontract bij paars-wit, dus tekende hij bij NEC. Nadien vertrok hij naar Willem 2.

De aanvaller speelde afgelopen seizoen mee in élke Erdedivisiewedstrijd. Dat kan tellen. Daarin scoorde hij viermaal en gaf hij 11 assists. Zijn positie varieert tussen het aanvallende middenveld (10) en links- of rechtsbuiten.

UPDATE: Genk krijgt er een stevige concurrent bij. Zo zou ook Standard zijn zinnen hebben gezet op de diensten van Trésor. Volgens Foot+257 zou de aanvaller de vervanger moeten worden van de vertrekkende William Balikwisha. Het belooft dus een vurige strijd te worden tussen beide clubs de komende weken. 

Update: KRC Genk gaat opnieuw shoppen in de Eredivisie. Trésor gaat Cyriel Dessers, Carel Eiting en trainer John van den Brom volgend seizoen gezelschap houden, meldt De Telegraaf vrijdag. De spelmaker ligt nog tot 2023 vast bij Willem II, maar was al niet meer aanwezig op de training. Voor hoeveel seizoenen hij in de Luminus Arena gaat tekenen, is nog onduidelijk.