Club Brugge trapte oefencampagne op gang: 'Veel tieners en tactisch experiment'

Club Brugge trapte oefencampagne op gang: 'Veel tieners en tactisch experiment'

27-06-2021 11:37
2

Ook voor Club Brugge is het seizoen weer begonnen. De regerende landskampioen hoopt haar titel te verdedigen en startte die queeste met een oefenpot tegen K. Beerschot V.A.. Die draaide uit op 1-1. Het Laatste Nieuws maakt twee opvallende vaststellingen.

Allereerst moest Philippe Clement uiteraard een onuitgegeven elftal opstellen, aangezien een heleboel sterkhouders nog ontbraken door interlandverplichtingen (denk maar aan Simon Mignolet en Hans Vanaken) of vakantie. Zo kregen Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost voornamelijk ondersteuning van jonge talenten. In totaal kwamen liefst veertien tieners in actie tegen Beerschot.

Toch vond Clement het een uitgelezen moment om eens tactisch uit te testen. Club startte namelijk niet in haar gebruikelijke opstelling, maar koos ditmaal voor een 4-4-2. De titelmatch tegen RSC Anderlecht (3-3) diende naar verluidt als inspiratiebron voor die keuze. Of Clement helemaal tevreden was na afloop, is twijfelachtig. Blauw-Zwart geraakte immers niet verder dan een 1-1-gelijkspel.