UPDATE: 'Deal rond Ngoy slaat af, Antwerp er als de kippen bij om te profiteren'

UPDATE: 'Deal rond Ngoy slaat af, Antwerp er als de kippen bij om te profiteren'

27-06-2021 11:00 Laatste update: 07-07-2021 11:29
9

KAS Eupen zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer kunnen rekenen op de diensten van Julien Ngoy. De aanvaller is namelijk op weg naar Partizan Belgrado, dat een afkoopsom op tafel legt in de Oostkantons.

Volgens Het Laatste Nieuws loopt er straks een spits minder rond Am Kehrweg. Partizan Belgrado staat erg dicht bij de komst van Ngoy. Aangezien die nog een contract tot medio 2022 heeft lopen, zal Eupen een centje verdienen aan hem. Ngoy streek pas vorige zomer neer in Eupen, nadat hij in het eerste deel van zijn carrière trachtte door te breken bij Stoke City. Dat lukte hem niet, ondanks enkele uitleenbeurten.

In zijn eerste seizoen bij Eupen liet Ngoy wel van zich spreken. De Antwerpenaar trof zes keer raak in de Jupiler Pro League. Daar zal het blijkbaar bij blijven, want die cijfers hebben Partizan Belgrado overtuigd. De traditieclub eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Servische Super Liga, op dertien punten achterstand van landskampioen en grote rivaal Crvena Zvezda.

Update 7/7: Er is een kink in de kabel gekomen rond de transfer van Ngoy. Eupen en Partizan waren er onderling uit en de aanvaller was zelfs al afgereisd naar de Servische hoofdstad, maar uiteindelijk heeft hij besloten om toch niet in te gaan op het aanbod, meldt journalist Sacha Tavolieri. Ngoy zou alweer op weg zijn naar ons land.

Geen deal met Partizan dus, wat andere ploegen de kans geeft om te profiteren. Daarbij hoort, naast het Italiaanse Venezia en het Kroatische Dinamo Zagreb, ook Royal Antwerp FC volgens Tavolieri. Met Michel-Ange Balikwisha en Michael Frey haalde The Great Old deze mercato nochtans al twee spitsen in huis. Als geboren Antwerpenaar heeft Ngoy wel al een link met de club.