Ik respecteer hem absoluut, maar het is vanavond niet België tegen Ronaldo

"Ik respecteer hem absoluut, maar het is vanavond niet België tegen Ronaldo"

27-06-2021 10:32 Laatste update: 12:00
1

Jan Vertonghen wil geen keuze maken tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Rode Duivel staat zondagavond tegenover de Portugees en hoopt dat de aanvaller dan in bedwang gehouden kan worden.

Op de persconferentie voor de wedstrijd kreeg Vertonghen de vraag wie hij beter vond: Messi of Ronaldo? "Ik wil niet kiezen", zegt de linkspoot, opgetekend door Sporza. "Als je hun erelijsten naloopt, zijn ze allebei ongelooflijk. "Daarom moeten we zolang mogelijk van beide spelers genieten. Alleen niet vanavond."

Daarmee doelt de verdediger op het duel in de achtste finale dat België tegen Portugal gaat spelen. "We spelen niet alleen maar tegen Ronaldo. Hij is de grootste speler in de geschiedenis van het land en ik respecteer hem, maar het is niet België tegen Ronaldo. Het is België tegen Portugal en zij hebben meer sterke spelers."

Aan de werkethiek van CR7 neemt Vertonghen wel een voorbeeld. "Met zo'n trainingsijver kan ik me voorstellen dat hij tot zijn veertigste wil blijven voetballen. Daar kan je alleen maar bewondering voor hebben. Het is natuurlijk een fenomeen."