Oplossing op komst voor Anderlecht: 'Besiktas wil Wellenreuther aantrekken'

Oplossing op komst voor Anderlecht: 'Besiktas wil Wellenreuther aantrekken'

26-06-2021 23:31
3

RSC Anderlecht haalde met Colin Coosemans een nieuwe doelman in huis en zag ook Bart Verbruggen het voorbije seizoen doorbreken. Daarnaast keert ook Hendrik Van Crombrugge terug uit blessure, waardoor Timon Wellenreuther kan vertrekken bij paars-wit.

Bij Anderlecht rekent men niet meer op de Duitse doelman, die enkele maanden overnam na de blessure van Van Crombrugge. Hij werd eerste doelman, maar verloor zijn plek aan jonkie Verbruggen. Anderlecht sluit een transfer dan ook niet uit en de toekomst van Wellenreuther lijkt in Turkije te gaan liggen.

Wellenreuther werd de voorbije maanden al meermaals gelinkt aan Besiktas en volgens het Turkse Takvim zal de doelman deze zomer dan toch richting de topclub trekken. Besiktas staat op het punt om eerste doelman Ersin Destanoglu te verkopen en hoopt met Wellenreuther de vervanger gevonden te hebben.

Zo komt er voor de 25-jarige Wellenreuther na amper één seizoen al een einde aan zijn Anderlecht-verhaal. Hij speelde uiteindelijk 27 partijen voor paars-wit en slikte daarin 22 tegendoelpunten. Hij hield ook elf keer de nul.