OPSTELLING: Maehle (ex-KRC Genk) moet Denemarken voorbij Wales loodsen

OPSTELLING: Maehle (ex-KRC Genk) moet Denemarken voorbij Wales loodsen

26-06-2021 17:24 Laatste update: 17:34

Om 18 uur start de eerste 1/8ste finale van het EK 2020. Denemarken bekampt Wales in Amsterdam. Dit zijn de opstellingen van beide teams.

Opstelling Wales: Wales moet het stellen zonder de geschorste Ethan Ampadu, die in het laatste pouleduel met Italië direct rood kreeg. Zijn plek wordt ingenomen door Chris Mepham, die in de poulewedstrijden tegen Zwitserland en Turkije al de negentig minuten vol maakte. Ook linksback Ben Davies en spits Kieffer Moore zijn terug in de basis, ten koste van Chris Gunter en Neco Williams. Het betekent dat Wales weer teruggrijpt op een systeem met vier verdedigers en één diepe spits, in plaats van de 3-4-3 waarin men tegen Italië aantrad.

Opstelling Denemarken: Bij Denemarken start oude bekende Maehle voor de vierde keer op rij. Hij moet met zijn rushes Wales pijn doen. Verder zien we een opvallende wissel: Dolberg vervangt Poulsen, degene die de openingsgoal maakte tegen de Rode Duivels. 

Beide ploegen zitten niet aan de kant van de Rode Duivels in het eindrondeschema, hen tegenkomen kan dus ten vroegste in de mogelijke finale. De winnaar speelt tegen Nederland of Tsjechië.