Als De Roon Italiaan was geweest, was hij zeker opgeroepen voor nationale elftal

"Als De Roon Italiaan was geweest, was hij zeker opgeroepen voor nationale elftal"

26-06-2021 15:00

Marten de Roon keert zondagavond waarschijnlijk weer terug in de basis bij het Nederlands elftal. In Italië wordt hij gezien als een onmisbare schakel bij Atalanta Bergamo, in Nederland zijn er meer twijfels. Carlo Canavesi, journalist van Bergamo TV, is lovend over de verdedigende middenvelder.

"De Roon is geen typisch Nederlandse voetballer en heeft eigenlijk meer kenmerken van een Italiaanse voetballer", zo begint Canavesi in gesprek met Nu.nl. "Hij is een van de beste verdedigende middenvelders in de Serie A. In het spel van Atalanta is hij essentieel. Zonder hem zouden ze niet zó goed zijn."

In Nederland staat De Roon er minder goed op dan in Italië, ziet Canavesi. "Als De Roon een Italiaan was geweest, dan was hij zeker opgeroepen voor het nationale elftal, maar het was wel moeilijk voor hem geweest om een basisplek te veroveren. Roberto Mancini (bondscoach, red.) heeft vooral voor kleine en technische middenvelders gekozen. Daar past De Roon niet tussen. Technisch zijn Verratti, Locatelli, Jorginho en Barella stuk voor stuk beter."