Meunier voelt gezonde spanning: Ons humeur kan niet beter zijn dan momenteel

Meunier voelt gezonde spanning: "Ons humeur kan niet beter zijn dan momenteel"

26-06-2021 12:47

Daags voor de ongetwijfeld bloedstollende achtste finale tegen Portugal zijn de Rode Duivels afgereisd naar Sevilla. Hoe zit het met de mentale gemoedsrust van de selectie? Thomas Meunier schetst een geruststellend beeld: alles in orde!

Bij RTBF probeert de Ardennees de huidige sfeer in de groep weer te geven. "Ons humeur zou niet beter kunnen zijn dan momenteel", aldus Meunier. "De opwinding neemt beetje bij beetje toe." Om te slagen tegen Portugal, heeft hij een gezonde combinatie van "plezier en professionaliteit" in gedachten.

Eerlijk is eerlijk: de groepsfase was eigenlijk een veredelde voorbereiding voor de Rode Duivels. Iedereen had verwacht dat zij zouden doorstoten, zelfs als eerste, en zo geschiedde ook. "Nu komen we tot de kern van de zaak", beseft Meunier. Met Portugal, Italië, Frankrijk als komende tegenstanders oogt het programma alvast loodzwaar. 

Ondanks die ferme tegenstand blijft de Belgische ambitie dezelfde: eindwinst veroveren. "Nu hebben we geen recht meer op een uitschuiver, we gaan er alles aan doen om te slagen", belooft Meunier.