OFFICIEEL: KV Mechelen vindt haar vervanger voor Defour en Vranckx bij Lommel

OFFICIEEL: KV Mechelen vindt haar vervanger voor Defour en Vranckx bij Lommel

26-06-2021 11:32 Laatste update: 11:48
5

KV Mechelen heeft een oplossing gevonden voor het vertrek van Steven Defour (pensioen) en Aster Vranckx (VFL Wolfsburg). Vinicius Souza moet hen doen vergeten. De Braziliaan komt op huurbasis over van Lommel SK.

Via de eigen website maakt KV Mechelen bekend dat Vinicius een jaartje in de geel-rode kleuren te bewonderen zal zijn. Het gaat om een huurovereenkomst; over een aankoopoptie wordt met geen woord gerept. Vinicius speelde pas een jaartje voor Lommel. Daarin was hij goed voor zestien basisplaatsen.

De Braziliaan kan gezien zijn fysieke capaciteiten het best uit de voeten als controlerende middenvelder, al staat hij ook in de verdediging zijn mannetje. Toch lijkt hij voornamelijk in die eerste rol aangetrokken te zijn. Met Defour en Vranckx vertrokken immers twee centrale middenvelders met de nodige kwaliteiten uit Mechelen.

Voor hij naar Lommel kwam, voetbalde Vinicius enkel in zijn thuisland, bij topclub Flamengo. Daar speelde hij weliswaar tweede viool. Op zijn 22e zet hij nu de stap naar Eerste Klasse A. Opvallend: Vinicius zit in de portefeuille van City Football Group, de eigenaar van Lommel. Toch is hij al de tweede speler die de Limburgers deze zaterdag moeten afstaan. Eerder trok Marlos Moreno naar KV Kortrijk.