OFFICIEEL: Lommel stuurt Ugalde naar het Nederlandse Twente

OFFICIEEL: Lommel stuurt Ugalde naar het Nederlandse Twente

25-06-2021 22:00
1

Lommel laat tijdelijk Manfred Ugalde gaan. De negentienjarige spits uit Costa Rica gaat op huurbasis spelen voor het Nederlandse FC Twente. Dat maakten beide clubs vrijdag officieel bekend. 

"Een droom die uitkomt", zegt Ugalde over zijn overstap naar FC Twente. "Vanaf het eerste moment dat ze mij vertelden over de interesse van FC Twente was ik enthousiast en had ik geen twijfel. FC Twente is een club met een prachtige historie en geweldige supporters. Bryan Ruiz heeft een grote status door zijn prestaties en nu is het mijn beurt om Costa Rica in Twente te vertegenwoordigen."

Voor Lommel scoorde Ugalde vorig seizoen in de Proximus League elf keer en gaf hij drie assists in 22 duels. "Het was mijn eerste jaar in Europa, het was een mooi en een leerzaam seizoen. Ik hoop bij FC Twente te groeien als voetballer en persoon. Ik heb de ambitie om met het team mooie doelen te bereiken."

Jan Streuer is blij met de komst van de Costa Ricaan. "Manfred Ugalde is een jonge talentvolle aanvaller die in België een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt", zegt de technisch directeur. "Ook voor het afgelopen seizoen stond hij al bij ons op de lijst. Nu heeft hij zich al een jaar kunnen aanpassen in België. We verwachten dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken. We hopen dat hij snel aan kan sluiten bij de selectie."

De Tukkers versterkten zich eerder op de dag ook met Giovanni Troupée. Ook Lars Unnerstall en Virgil Misidjan streken al neer in Enschede, terwijl Kik Pierie en Luka Ilic nog een jaar worden gehuurd. Volgens TC Tubantia denkt Twente ook aan Jürgen Locadia en Robin Pröpper.