OFFICIEEL: JPL-clubs mogen hun stadions voor 1/3 vullen, binnenkort ook vol huis?

OFFICIEEL: JPL-clubs mogen hun stadions voor 1/3 vullen, binnenkort ook vol huis?

25-06-2021 16:15
3

Het nieuws zat er al een hele tijd aan te komen maar nu kan de Belgische voetbalsupporter ook écht op beide oren slapen. Vanaf 27 juni zijn supporters weer welkom in het stadion. Een uitverkocht huis is wel nog niet mogelijk, clubs mogen hun stadions voor 1/3 vullen.

Met dat nieuws komt de Pro League zelf naar buiten. Het baseert zich daarvoor op het ministerieel besluit dat afgelopen donderdag werd genomen. Vanaf 27 juni zullen clubs, voor zowel competitiewedstrijden als oefenmatchen, supporters mogen toelaten. Er zal opnieuw met compartimenten worden gewerkt. Het stadion mag maximaal voor 1/3 gevuld worden, de grootst mogelijke bubbel die kan gevormd worden is acht personen. Zowel staanplaatsen als zitplaatsen mogen gebruikt worden.

Voor de zittende toeschouwer zal de mondmaskerplicht overigens niet meer gelden zodra de supporter op zijn plek zit. Wie een staanplaats heeft zal het mondmasker wel nog moeten dragen.

De Pro League maakte ook nog bekend dat het de bedoeling is om weldra ook in volle stadions te spelen. Zo zal het in augustus samenzitten met de overheid om vanaf 13 augustus in stadions op volle capaciteit te spelen. Het Covid Safety ticket moet daar een belangrijke rol in spelen.