OFFICIEEL: Genk heeft ‘Tanzaniaanse Mbappé’ nu ook echt beet

OFFICIEEL: Genk heeft ‘Tanzaniaanse Mbappé’ nu ook echt beet

25-06-2021 15:15 Laatste update: 15:20
16

KRC Genk heeft een nieuwe spits beet. Kelvin John, ook wel de Tanzaniaanse Mbappé genoemd, tekende een contract voor drie seizoenen bij de Limburgers. John komt over van de Brooke House voetbalacademie in Leicester.

Genk aasde al langer op de diensten van de jonge spits. John kon echter pas op zijn achttiende verjaardag een profcontract tekenen in Europa. Nu die verjaardag achter de rug is heeft Genk daar snel gebruik van gemaakt. John tekent een contract voor drie seizoenen, met een optie voor twee bijkomende seizoenen.

De spits staat te boek als een groot talent en moet het vooral hebben van zijn snelheid en fysieke kwaliteiten. John maakte ook steevast deel uit van de Tanzaniaanse jeugdselecties. Zo schitterde hij al op vijftienjarige leeftijd op de Africa Cup U-17. Op zijn zestiende zat hij al in de voorselectie voor de ‘echte’ Africa Cup.

Genk mag overigens ex-speler Ally Samatta bedanken. De Tanzaniaanse spits tipte Genk enkele jaren geleden al over John. John zal ongetwijfeld in de voetsporen van Samatta willen treden. De jonge aanvaller mag alvast de voorbereiding meedoen met de A-kern.