Club, Anderlecht, Genk en Gent verdienen ook aan het EK

Club, Anderlecht, Genk en Gent verdienen ook aan het EK

25-06-2021 11:46
8

Het Europees Kampioenschap levert veel geld op voor de Belgische voetbalbond. Ook de spelers profiteren mee via premies, maar niet enkel landen en spelers verdienen er geld aan. Ook de clubs die internationals afleveren verdienen geld voor het afstaan van hun spelers.

In België is Club Brugge de hofleverancier en zal dus ook het meeste verdienen aan dit EK. Club Brugge heeft met de Belgen Mignolet, Vanaken, de Oekraïner Sobol en de Tsjech Krmencic, allemaal spelers die nog steeds in het toernooi zitten. AA Gent levert Yaremchuk en Bezus en die doen met Oekraïne ook nog steeds mee. Genk levert de Slovaak Hrosovsky en de Fin Uronen, maar beiden zijn uitgeschakeld. Anderlecht levert alleen Makarenko bij Oekraïne. 

Wat de precieze bedragen zijn die de clubs ontvangen is niet bekend gemaakt. Op het WK 2018 was dat 7.290 euro per WK-dag per speler, laat het Nieuwsblad weten. Een vlugge rekensom zegt ons dat, in het geval van Club Brugge met de premie van het WK als bedrag,  zo'n 437.400 EUR zal bijkomen op de rekening van Club Brugge.