Kortrijk pakt uit, investering van 4,2 miljoen euro in nieuw oefencentrum

Kortrijk pakt uit, investering van 4,2 miljoen euro in nieuw oefencentrum

24-06-2021 22:45
3

KV Kortrijk werkt hard aan de toekomst. Daar hoort een nieuw oefencentrum bij. Het complex zal zo'n slordige 4.2 miljoen euro kosten.

Op 8 juli zullen de plannen wereldkundig worden gemaakt. 'Het nieuwe oefencentrum komt aan de straatkant van het oefenveld op het Kouterplein langs de Moorseelsestraat en wordt later – wanneer de club naar een nieuw stadion verhuist – onderdeel van de trainingsfaciliteiten van KV Kortrijk die op de locatie van het huidige Guldensporenstadion zullen worden ontwikkeld', laat Kortrijk nu al weten.

"Het oefencentrum zal de werking van onze staf helpen in de professionalisering van de club", stelt Algemeen Manager Matthias Leterme. "Het zal mogelijk een steun zijn om voetballers dankzij onze nieuwe accommodaties naar onze club te halen en ook om spelers te overtuigen om in functie van hun persoonlijke ontwikkeling hun stap naar een andere club of competitie nog even uit te stellen."

Voorzitter Ronny Verhelst over het nieuwe complex: "De plannen van ons nieuwe oefencentrum ogen prachtig en uitdagend. Hiermee zullen we ongetwijfeld stappen vooruit zetten. Dit biedt de club, de medewerkers en alle spelers in de toekomst veel meer mogelijkheden.

Werken vanaf 2022
Begin 2022 zullen de werken starten. De stad Kortrijk staat in voor 2,2 miljoen euro. Daarnaast zal eigenaar Vincent Tan nog eens 2 miljoen euro betalen.