Carrasco over Doku: “Het is echt indrukwekkend hoe snel hij is op korte afstand”

Carrasco over Doku: “Het is echt indrukwekkend hoe snel hij is op korte afstand”

24-06-2021 20:30

Donderdag was het Yannick Carrasco om de pers te woord te staan. In een gesprek met Sporza en Ruben Van Gucht kreeg hij enkele vragen over zijn ploegmaats voorgelegd. Zo ging het bijvoorbeeld over Jeremy Doku en zijn uitzonderlijke snelheid.  

Er werd Carrasco namelijk gevraagd of hij Doku zou kunnen verslaan in een sprint over 100 meter. De Atlético Madrid-speler antwoordde vol zelfvertrouwen maar realistisch. “Op die afstand misschien wel, maar op 50 meter zal het zeer moeilijk worden. Het is echt indrukwekkend hoe snel hij is op een korte afstand.”

Carrasco gelooft zeer hard in de kwaliteiten van de jongeling. “Hij wil heel graag bijleren en heeft bijzonder veel talent. Hij kan ook op dit EK nog een belangrijke rol hebben.” Tenslotte werd er ook nog eens de link gelegd met zijn Portugese roots. Carrasco is namelijk de zoon van een Portugese vader en een Spaanse moeder.

Maar die roots beïnvloeden totaal niet de manier waarop Carrasco naar de wedstrijd tegen Portugal toeleeft. "Ik ben honderd procent Belg en ik wil elk land verslaan en het EK winnen."