Alderweireld over Portugal en Ronaldo: “Iedereen in verdediging is klaar”

Alderweireld over Portugal en Ronaldo: “Iedereen in verdediging is klaar”

24-06-2021 18:45
5

De Rode Duivels staan voor een clash met Portugal zondag om 21u in Sevilla. Toby Alderweireld gaf een persconferentie en sprak over de tegenstander van dienst.

Ronaldo is momenteel de topscorer van het EK. "Cristiano (Ronaldo) is in de vorm van zijn leven. En ook in de andere linies heeft Portugal toppers. Maar als we goed zijn kunnen we elke ploeg verslaan. Je mag niet bang zijn. We hebben spelers die het verschil kunnen maken en wereldtop zijn."

Toch is Alderweireld zeker dat de verdediging Portugal kan opvangen. "Maar we hebben genoeg ervaring samen en iedereen weet perfect wat hij moet doen. De spelers die zullen spelen, zullen klaar zijn. Het was een goeie keuze om rust te nemen in de derde wedstrijd tegen Finland."

De finale is nog ver weg, laat staan de eindwinst. Eerst moet Ronaldo worden opgevangen. "Niet één speler kan Cristiano opvangen, we moeten het in groep doen. Maar het team is altijd onze kracht geweest. We moeten ook andere topspelers in de gaten houden", citeert Het Nieuwsblad.