Geen megaschermen als Rode Duivels de finale halen: Sop is de kool niet waard

Geen megaschermen als Rode Duivels de finale halen: "Sop is de kool niet waard"

24-06-2021 16:09
3

De Rode Duivels nemen het zondag om 21 uur op tegen Portugal in de achtste finales. Met een mogelijk schema naar de finale van Portugal (8e), Italië(Kwartfinales), Spanje/Frankrijk (halve finales) lijken de Rode Duivels een hels parcours te moeten afleggen op zoek naar eeuwige glorie. Ook voor de fans kunnen het fantastische wedstrijden worden, maar taferelen als tegen Brazilië op Rock Werchter zitten er niet in dit jaar.

We zien het allemaal voor ons, duizenden mensen die gek worden als België de 1-0 maakt in de kwartfinales tegen Brazilië op het WK in 2018. Supporters keken naar het grote scherm en sprongen en dansen in het wilde weg, bier werd massaal in de lucht gegooid. Zo'n historische beelden zullen we jammergenoeg niet meemaken. 

Ook in Antwerpen aan de scheldekaaien werd er toen uitzinnig gevierd, maar de organisators van toen zien het nu niet zitten door de maatregelen. "Op andere toernooien had je de eerste drie groepswedstrijden om uit de kosten te geraken. Die heb je nu al niet. Een offday van de Rode Duivels zondag en ze liggen er uit: dat is een groot risico als je ziet welke investeringen er allemaal mee gemoeid zijn", vertelt een teleurgestelde Pieter Verhoeven van Nomad Events.

Dezelfde sfeer zou je momenteel nooit kunnen creëren volgens Verhoeven. "Supporters moeten aan tafels per acht zitten en bediend
worden aan tafel. Dat is logistiek en qua personeel bijna ondoenbaar. En dan spreek je over caféke spelen, niet over de festivalsfeer van zo'n groot EK-dorp", aldus Verhoeven.