Degryse analyseert de tegenstander: “Portugal is Cristiano Ronaldo

Degryse analyseert de tegenstander: “Portugal is Cristiano Ronaldo"

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 15:48do 24-06-2021 om 15:48

Zondagavond om 21 uur staat de topper in de achtste finales op het programma, België tegen Portugal. Of moeten we zeggen, de Rode Duivels tegen Cristiano Ronaldo. Marc Degryse analyseerde in Het Laatste Nieuws de tegenstander voor zondag en ziet één groot gevaar, de Portugese superster.

Portugal kwam in groep F in actie tegen Hongarije (3-0), Duitsland (4-2) en Frankrijk (2-2). 4 op 9 in de poule des doods is geen slecht resultaat voor Portugal, maar echt overtuigend was het niet. Dat zag ook Marc Degryse, hij weet waar het vandaan komt. "Portugal is Cristiano Ronaldo. De ploeg blijft erg afhankelijk van hem. Over drie wedstrijden heeft hij weer vijf goals gemaakt. Er zijn wel drie penalty’s bij, maar bij bijna alle gevaar van Portugal is hij betrokken partij. België weet wie in het oog te houden. Alles draait rond hem. De driemansverdediging zal Ronaldo samen moeten opvangen", laat Degryse weten aan Het Laatste Nieuws.

Degryse gaf ook advies aan bondscoach Roberto Martinez over wie hij zou opstellen. "Ik ben voorstander van Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen. Vermaelen is intrinsiek de beste verdediger met die andere twee, en ook goed in de lucht. Hij heeft de ervaring tegen gereputeerde spitsen", aldus Degryse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws