T. Hazard: Vanaf dit weekend kunnen we ons geen vergissingen meer veroorloven

T. Hazard: "Vanaf dit weekend kunnen we ons geen vergissingen meer veroorloven"

24-06-2021 16:34
1

Thorgan Hazard startte als titularis aan het EK maar de laatste wedstrijd bleef hij in Tubeke wegens een lichte blessure. Die blessure zou nu van de baan moeten zijn en Hazard zou fit moeten zijn voor de kraker tegen Portugal in de achtste finales. Vanaf nu is het moneytime en dat beseft ook Thorgan Hazard.

9 op 9 tegen Rusland, Denemarken en Finland. 1 doelpunt tegen en zeven gemaakt, waarvan drie door onze topschutter Romelu Lukaku. Axel Witsel en Eden Hazard zijn terug uit blessure en wedstrijdfit, Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Lukaku verkeren in de vorm van hun leven. Dit is hét moment voor de gouden generatie om te oogsten. Het besef dat er geen fouten mogen gemaakt worden tegen Portugal is aanwezig in de spelersgroep zegt Thorgan Hazard. "Vanaf dit weekend kunnen we ons geen vergissingen meer veroorloven. Dat betekent dat we intelligent moeten voetballen. Defensiever? Ik denk dat we een voetballende ploeg hebben en dat dit gaat blijven tot het einde. Daarom houden de mensen ook van de Rode Duivels. Wij vinden het leuk om aan te vallen, om veel doelpunten te maken. Mooi voetbal brengen én winnen is fantastisch", vertelt T. Hazard in Sport/Voetbalmagazine.

De jongere broer van Eden vindt dat het geen rol speelt op hoe je een EK of WK wint, nadien vergeten de mensen toch hoe je kampioen geworden bent vertelt Hazard.