Van Himst waarschuwt speler van Anderlecht: Soms nog te relaxed

Van Himst waarschuwt speler van Anderlecht: "Soms nog te relaxed"

24-06-2021 13:15
1

De gouden generatie van de Rode Duivels moet over enkele jaren vervangen worden. Eén van de namen die steevast wordt genoemd is Albert Sambi Lokonga, die al reserve was voor het huidige EK. Paul Van Himst hoopt dat Sambi Lokonga het voorbeeld van Youri Tielemans volgt. 

"Sambi is in ieder geval een goede voetballer, maar hij heeft geluk dat Martínez toch iemand is die kijkt naar de technische kwaliteiten en de voetbalintelligentie van een speler", aldus Van Himst bij Bruzz. Als hij weggaat bij Anderlecht en in een grotere ploeg terechtkomt, dan zal hij misschien nog beter worden. Maar er zal dan wel meer grinta bij moeten, want anders zie ik het minder zitten. Het is soms nog te relaxed bij hem. Maar in het buitenland kan zoiets rap veranderen."

Tielemans heeft dat laatste inmiddels al getoond. "Die is nog beter geworden dan ik verwacht had. De fond zat erin, maar hij heeft zich heel goed aangepast aan de Engelse competitie. Hetzelfde geldt voor Leander Dendoncker. Hem ken ik wat beter omdat hij nog met een van mijn kleinzoons heeft gevoetbald. Hij is een ander type speler, meer een werker. Misschien was hij beter nog een jaar langer bij Anderlecht gebleven, maar hij is ook gegroeid."

Sambi Lokonga werd in maart van dit jaar al opgeroepen bij de A-ploeg voor de interlands tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Hij speelde toen echter geen enkele minuut mee.