Benzema betaalt Frankrijk terug: Er stond druk op mij vanuit hele land

Benzema betaalt Frankrijk terug: "Er stond druk op mij vanuit hele land"

24-06-2021 12:14
1

Karim Benzema was op een knotsgekke EK-avond met twee doelpunten de gevierde man bij Frankrijk tegen Portugal. De spits van Real Madrid is blij dat hij het vertrouwen van bondscoach Didier Deschamps niet heeft beschaamd. Mede dankzij zijn goals werd Frankrijk groepswinnaar.

Na afloop van Frankrijk - Portugal deelde Benzema zijn opluchting met de aanwezige pers: het was zijn eerste goal voor Les Bleus in bijna zes jaar. "Ik ben erg blij en trots, er stond druk op mij van het hele land. Maar ik ben een prof, ik heb die druk nodig", aldus de aanvaller, die in de eerste helft een strafschop voor zijn rekening nam en na rust een prachtige pass van Paul Pogba koelbloedig afrondde.

Twijfels heeft de teruggekeerde Benzema nooit gehad. "Maar ik wist dat er vanuit het land verwachtingen van mij waren en druk op mij was. Nu ga ik er met iedereen van genieten." Dat kan hij doen tot aanstaande maandag, want dan wacht de achtste finale tegen Zwitserland. "Hopelijk kan ik deze lijn vasthouden en in de volgende ronde weer belangrijk zijn."

Benzema is voor het eerst sinds 2015 weer aanwezig bij de nationale ploeg. Daarna werd hij wegens betrokkenheid bij een afpersingszaak van Mathieu Valbuena niet meer geselecteerd.