Vanaken (29) eerlijk: In dat opzicht wordt mijn leeftijd een probleem

Vanaken (29) eerlijk: "In dat opzicht wordt mijn leeftijd een probleem"

24-06-2021 12:30
11

Hans Vanaken komt voorlopig weinig in het stuk voor bij de Rode Duivels. Vanaken is dan ook één van de weinige spelers in de kern die nog in België speelt, maar gelooft niet dat dat het probleem is.

"Als ik met Club om de titel strijd en me toon in de Champions League, denk ik dat ik klaar ben om te spelen bij de nationale ploeg", maakt hij duidelijk bij Het Nieuwsblad. "Dat heeft niets te maken met een gebrek aan ambitie. Totaal niet zelfs. Maar ik zit gewoon heel goed in Brugge en dat is iets dat je als voetballer moet koesteren. Als het juiste project op het juiste moment komt, zal ik daar zeker over nadenken. Maar dat is nu nog niet aan de orde geweest."

Misschien kan het EK wel een springplank worden voor Vanaken. "Als de juiste ploeg komt, kan het. Maar ik ben bijna 29 jaar. Dan ga je niet meer naar het buitenland in de hoop een springplank te vinden voor een grotere club. In dat opzicht is mijn leeftijd een probleem. Maar nogmaals: ik hoef me niet in het buitenland te laten zien om hier te kunnen spelen. Bij de beste 26 spelers zijn, is in deze generatie een hele eer."

Vanaken tekende in oktober van vorig jaar nog een verbeterd contract bij Club Brugge. Hij ligt daar nu vast tot de zomer van 2025.