Zondag 99% zeker tegen ‘groep des doods’: Dit zijn de mogelijke scenario’s

Zondag 99% zeker tegen ‘groep des doods’: Dit zijn de mogelijke scenario’s

23-06-2021 20:00 Laatste update: 21:58
39

Zondag spelen de Rode Duivels tegen de nummer drie uit de 'groep des doods'. Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije zijn nog de mogelijkheden. Dit zijn de mogelijke scenario’s.

De Rode Duivels spelen tegen Frankrijk als…
-Portugal en Duitsland winnen
-Portugal wint van Frankrijk, en Hongarije wint van Duitsland waardoor het doelsaldo van Hongarije beter is dan dat van Frankrijk

De Rode Duivels spelen tegen Duitsland als…
-Portugal wint van Frankrijk, en Duitsland speelt gelijk tegen Hongarije
-Frankrijk en Hongarije winnen, en Hongarije wint hierbij met minstens 1 doelpunt meer

De Rode Duivels spelen tegen Portugal als…
-Portugal en Hongarije niet winnen
-Hongarije wint van Duitsland, en Portugal speelt gelijk tegen Frankrijk, en Hongarije heeft een beter doelsaldo dan Portugal

De Rode Duivels spelen tegen Hongarije als…
-Hongarije wint van Duitsland, en Portugal wint, tenzij het doelsaldo van Hongarije (nu -3) beter is dan dat van Frankrijk (nu +1)
-Hongarije wint van Duitsland, en Portugal speelt gelijk, tenzij het doelsaldo van Hongarije (nu -3) beter is dan dat van Portugal (nu +1)

De Rode Duivels spelen niet tegen de derde uit groep F als...
-Hongarije en/of Frankrijk met minstens vier doelpunten verschil winnen, dan zullen de Rode Duivels de derde uit groep A - Zwitserland - treffen.

De uitkomst van het speelschema houdt geen rekening met de volgorde van de beste derdes. De Rode Duivels komen zeker uit tegen de derde van groep F als zij een van de beste vier derdes leveren.