Sky Sports: AC Milan heeft Ziyech én twee Chelsea-collega's op het oog

Sky Sports: AC Milan heeft Ziyech én twee Chelsea-collega's op het oog

23-06-2021 19:30

De transfergeruchten rondom AC Milan en Hakim Ziyech worden hardnekkiger. Volgens de Italiaanse tak van Sky Sports hebben de Rossoneri liefst drie spelers van Chelsea op het oog.

De belangstelling in Oliver Giroud is het meest concreet, maar ook voor Ziyech en Tiemoué Bakayoko zou er sluimerende belangstelling zijn. Giroud heeft nauwelijks gespeeld vorig seizoen, loopt in 2022 uit zijn Chelsea-contract en kan volgens Sky Sports zijn handtekening zetten onder een tweejarig contract. Landgenoot Bakayoko lijkt ook klaar op Stamford Bridge: hij werd in het seizoen 2018/2019 al eens verhuurd aan AC Milan en werd in de daaropvolgende seizoenen bij AS Monaco en Napoli gestald.

Ziyech wordt in de Italiaanse media al langere tijd aan AC Milan gelinkt. De zaken zouden echter in een stroomversnelling kunnen belanden, nu Hakan Calhanoglu is vertrokken. De Turkse spelmaker loopt uit zijn contract en vertrekt naar uitgerekend Internazionale. Ziyech zou hem kunnen opvolgen.

De oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax heeft een wisselvallig debuutseizoen bij Chelsea achter de rug. Ziyech leek onder Frank Lampard een vaste waarde te worden, maar kampte regelmatig met blessures. Nadat Thomas Tuchel het roer overnam, was de linkspoot vaker reserve dan basisspeler: de gewonnen Champions League-finale tegen Manchester City, moest hij vanaf de bank gadeslaan.