Voetbalbond haalt uit naar UEFA en komt met actie: Dit gaat over mensenrechten

Voetbalbond haalt uit naar UEFA en komt met actie: "Dit gaat over mensenrechten"

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 15:15wo 23-06-2021 om 15:15

De laatste dagen is er heel wat te doen rond de Hongaarse anti-holebiwet en de afwijzing van de UEFA op het Duitse voorstel om het stadion in regenboogkleuren te verhullen. Ook de Rode Duivels laten zich kritisch uit tegenover UEFA. Ons land wil echter niet bij de pakken blijven zitten.

Zo zullen de regenboogkleuren volgende wedstrijd te zien zijn op de aanvoerdersband. Ook op het oefencomplex in Tubeke wakkert er inmiddels een regenboogvlag. Stefan Van Loock, woordvoerder van de voetbalbond, liet zich namens de KBVB ook al kritisch uit tegenover het standpunt van de UEFA.

"De UEFA had het Duitse idee gewoon moeten goedkeuren", citeert Sporza Van Loock. "Als ze zelf onderschrijven dat ze voor integratie, gelijkheid en integratie staan was dat een gepast signaal geweest. We zijn het helemaal niet eens met de beslissing van de UEFA", vervolgt de woordvoerder.

"De regenboogvlag is helemaal geen politiek standpunt. Het gaat hier over mensenrechten." De Rode Duivels willen dan ook graag waar mogelijk hun steentje bijdragen. "Wij hebben helaas geen stadion om in regenboogkleuren te hullen. Het minste wat we kunnen doen is zondag met een regenboogband rond de arm te spelen. Die aanvoerdersband komt eraan", besluit Van Loock.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goed idee om met een regenboogband te spelen?

Ja, dat is een goed statement
57%
Nee, dat haalt niets uit
43%
(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws