'Lille communiceert vraagprijs: Atalanta moet transferrecord breken voor Botman'

'Lille communiceert vraagprijs: Atalanta moet transferrecord breken voor Botman'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 13:17wo 23-06-2021 om 13:17

De onderhandelingen tussen Lille OSC en Atalanta Bergamo over een transfer van Sven Botman zijn gaande. Voetbal International weet dat de Franse kampioen hoog in de boom zit voor de Nederlandse verdediger.

Botman kwam vorige zomer voor acht miljoen euro over van Ajax en hij maakte in Noord-Frankrijk een indrukwekkend seizoen door. De linksbenige mandekker heeft bovendien nog een contract tot medio 2025. Atalanta zal dan ook zijn transferrecord moeten breken om Botman aan te kunnen trekken. Momenteel is Luis Muriel met 21 miljoen euro de duurste aankoop ooit van La Dea. Volgens VI heeft Lille laten weten dat dat bedrag minimaal geëvenaard moet worden.

Het is voor de Italianen allerminst reden om de strijd te staken. Atalanta is - in tegenstelling tot veel rivalen in de Serie A - financieel geheel gezond. De club ziet dan ook kansen in de door de coronacrisis getroffen transfermarkt. De club van Marten de Roon, Hans Hateboer, Sam Lammers en Robin Gosens wil doorpakken, waar de traditionele top van Italië een pas op de plaats moet maken.

Botman gaf eind mei aan ook een langer verblijf bij Lille niet uit te sluiten. "Mijn plan is om te blijven, maar we kennen de financiële situatie van de club. Lille gaat de Champions League in en dus wil de club het niveau zo hoog mogelijk houden, maar het wordt een lastig karwei. De clubs die genoemd worden zijn zeker mooi, maar ik ben goed op m'n plek bij Lille en nog een jaar hier zou niet misstaan", zei Botman tegen VoetbalPrimeur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws