OFFICIEEL: Club Brugge verlengt contract Openda, ook Vitesse profiteert

OFFICIEEL: Club Brugge verlengt contract Openda, ook Vitesse profiteert

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 13:01wo 23-06-2021 om 13:01

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 13:09wo 23-06-2021 om 13:09

Club Brugge is woensdag met transfernieuws naar buiten gekomen. De landskampioen heeft besloten om het contract van Loïs Openda te verlengen, maar leent hem ook meteen weer uit. Hij blijft in Nederland en wordt opnieuw uitgeleend aan Vitesse.

Dat maakt Club Brugge bekend via de officiële kanalen. Openda had nog een contract tot medio 2023 bij Club Brugge, maar in onderling overleg heeft men besloten om dat met één jaar (tot medio 2024) te verlengen. De snelle aanvaller zal dit seizoen echter niet voor Club Brugge uitkomen, maar wel voor Vitesse, waar hij het voorbije seizoen al voor speelde.

Openda speelt al sinds 2015 voor Club Brugge en kreeg onder Ivan Leko ook de kans om door te breken. Bij Philippe Clement kreeg de snelle aanvaller echter amper nog minuten en besloot hij vorig seizoen dan ook om tijdelijk te vertrekken. Hij trok richting Vitesse, waar hij het voorbije seizoen goed was voor dertien doelpunten en vijf assists in 38 partijen.

"Ik kijk er naar uit om nog een seizoen voor Vitesse te spelen", reageerde Openda op de clubsite van Vitesse. "Mijn eerste jaar, waarin we Europees voetbal behaalden, is heel goed bevallen. Dan is het extra mooi om ook met Vitesse uit te komen in de Conference League. Daarnaast willen we natuurlijk weer een goed seizoen in de competitie draaien", zegt de spits.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws