Meunier: Mentaliteit in voetbalwereld rond homosexualiteit is niet goed genoeg

Meunier: "Mentaliteit in voetbalwereld rond homosexualiteit is niet goed genoeg"

23-06-2021 12:20 Laatste update: 12:20
14

Thomas Meunier stond woensdag net als Hans Vanaken de pers te woord. Er werd hem gevraagd welke tegenstanders hij liever niet tegenkomt in de volgende ronde en hoe ver we staan in het aanvaarden van homosexuele profvoetballers.

Thomas Meunier begon aan het EK als bankzitter, maar door de blessure van Timothy Castagne in de eerste groepswedstrijd mocht Meunier al vroeger dan verwacht tussen de lijnen komen. Met een doelpunt en een assist tegen Rusland begon hij met een glansprestatie aan het EK. Tegen Denemarken maakte hij de negentig vol en tegen Finland speelde hij een kwartier.

Tegenstander is niet van belang
Wanneer er aan Meunier gevraagd werd of ze bij de Rode Duivels hopen op een bepaalde tegenstander voor de volgende ronde, liet hij weten dat het er niet mag toe doen wie de volgende tegenstander is. "Er zijn geen kleine teams meer, je moet je gewoon altijd 100% geven en zorgen dat je achteraf geen spijt krijgt", aldus Meunier. Hij voegt er nog aan toe dat je altijd met dezelfde mentaliteit een wedstrijd moet ingaan, of het nu tegen Slowakije of Frankrijk is.

Homosexualiteit blijft taboe
Tijdens de volgende wedstrijd in Sevilla zal de kapitein van de Rode Duivels een regenboogband rond de arm dragen. Dit als protest tegen de Hongaarse antihomowetgeving. Er werd Meunier gevraagd hoe hij coming-outs van homosexuele voetballers ziet. "De mentaliteit binnen de voetbalwereld is daarvoor jammer genoeg nog niet goed genoeg. Ik zou het afraden." Meunier voegt eraan toe dat hij het een goed idee vindt om een positief signaal te geven met de regenboogarmband.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie