Joos gelooft niet in Engeland: Ook met Grealish wordt je geen Europees kampioen

Joos gelooft niet in Engeland: "Ook met Grealish wordt je geen Europees kampioen"

23-06-2021 11:49 Laatste update: 11:51
8

In de EK-podcast van Sporza zijn Filip Joos en Premier League-kenner Tim Wielandt te horen over Engeland dat groepswinnaar wordt, maar volgens hen nog niet overtuigde.

De mannen van Gareth Southgate konden in elke groepswedstrijd de nul houden en kwamen zelf via Raheem Sterling twee keer tot scoren. Een zeven op negen is het verdict voor de Engelsen. Filip Joos vindt Engeland gewoon niet goed genoeg. "Om het mooi te maken hebben ze Grealish nodig, maar met hem wordt je geen Europees kampioen", aldus Joos. Wanneer het gaat over Harry Kane die nog niet tot scoren kwam, laat Joos weten dat dat voor hem niet per se als een verrassing komt. "Kijk naar alle wedstrijden van Kane op de vorige tornooien: echt zwak."

Grote druk bij de Engelsen
"Je mag niet onderschatten hoeveel druk de fans op de spelers zetten", zegt Wielandt die erop wijst dat ze op Wembley na een kwartier al begonnen zingen: football's coming home. Zowel Joos als Wielandt zien Engeland het EK niet winnen. "Als je doelpunten maakt en weinig goals slikt, dan kan het. Maar tegen grote tegenstanders zie ik het niet gebeuren", vertelt Wielandt.

Laatste zestien
In de achtste finale staat Engeland voor een loodzware klus. Ze spelen er sowieso tegen de nummer drie uit de groep des doods. Ze werken die wedstrijd opnieuw af op Wembley en zullen dus opnieuw een thuis voordeel hebben tegen Frankrijk, Duitsland, Portugal of Hongarije.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie