Van der Elst over Doku: Rustig aan de bal blijven moet hij nog leren

Van der Elst over Doku: "Rustig aan de bal blijven moet hij nog leren"

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 10:00wo 23-06-2021 om 10:00

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 10:37wo 23-06-2021 om 10:37

In de laatste groepswedstrijd van België stond de 19-jarige Jérémy Doku aan de aftrap. Hij moest proberen om met zijn snelheid en vinnige bewegingen de Finse muur neer te halen. In Villa Sporza bespraken de analisten de prestatie van de enige Belgische tiener op het EK.

Frank Boeckx, Gunther Schepens Olivier Deschacht en Franky Van der Elst analyseerden de wedstrijd van Doku en kwamen tot de conclusie dat de youngster nog moet verbeteren in het overzicht bewaren op het veld. "Hij vertrok een keer gewoon rechtdoor met de bal en kwam 70 meter verder uit, maar onderweg had hij niets gezien", vertelt Gunther Schepens. Van der Elst sluit zich hierbij aan en stelt dat het overzicht behouden de progressie is die Doku nog moet maken. "Rustig aan de bal blijven is iets dat hij nog moet leren. Het is allemaal nog te wisselvallig", aldus Van der Elst.

Levensgevaarlijk
Olivier Deschacht zegt dat als Doku naar binnen kan komen hij levensgevaarlijk is. "Als je hem zijn rushes naar voor afneemt, hij een andere speler is", zegt Frank Boeckx. Tot slot zien de analisten hoe Doku het best moet uitgespeeld worden. Volgens hen moet hij in stelling gebracht worden voor de een-op-een actie, maar het is niet zijn rol om andere spelers voor doel te zetten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws