Degryse: Opvallend dat hij de voorkeur kreeg op Foden, Sancho en Rashford

Degryse: "Opvallend dat hij de voorkeur kreeg op Foden, Sancho en Rashford"

23-06-2021 10:30
4

Engeland boekte dinsdag een zuinige 0-1-zege tegen Tsjechië en is zo groepswinnaar in Groep D. De Engelsen pakken zeven op negen en kregen nog geen doelpunt tegen. In Het Laatste Nieuws is te lezen hoe Marc Degryse de Engelsen evalueert.

Een doelpunt in minuut twaalf van Raheem Sterling tegen Tsjechië was voldoende om Engeland de eerste plaats in haar groep te bezorgen. Sterling heeft daarmee 100% van de doelpunten van de Engelsen gemaakt in de groepsfase. In drie wedstrijden kwam The Three Lions namelijk slechts twee keer tot scoren en kregen ze geen doelpunten tegen. Of Engeland nu echt tot de favorieten behoort betwijfelt Marc Degryse.

Goede keuzes van Southgate
Degryse laat optekenen dat de eerste helft tegen Tsjechië beter was dan die tegen Kroatië en Schotland. Het opstellen van Jack Grealish was hierin volgens Degryse vitaal. "Ik zou Grealish en Mount graag samen in de ploeg zien. In de plaats van Rice en Phillips", aldus Degryse die niet denkt dat Southgate dat zou aandurven. Ook het opstellen van Arsenal-jonkie Bakayo Saka vindt Degryse een goede zet. "Opvallend toch dat hij de voorkeur kreeg op Foden, Sancho en Rashford." Degryse voegt eraan toe dat Engeland nood had aan een versnelling en enthousiasme in het spel en dat Grealish en Saka daarvoor de juiste keuzes waren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie