Zware straf voor Cercle-supporter nadat die vlag van Club Brugge in brand stak

Zware straf voor Cercle-supporter nadat die vlag van Club Brugge in brand stak

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 08:00wo 23-06-2021 om 08:00

Een negentienjarige supporter van Cercle Brugge is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uren en een stadionverbod van twee jaar. De Cercle-fan stak tijdens een derby tegen Club Brugge een vlag in brand en moet daar nu voor boeten.

Met dat nieuws komt Het Laatste Nieuws naar buiten. Op 14 september 2019 waren er al van bij de aftrap akkefietjes in de tribunes met onder andere het aansteken van een Club Brugge-vlag door de supporter in kwestie. In een volle tribune stak hij een vlag van Club Brugge in brand, maar daar moet hij nu voor boeten.

Stewards moesten toen ingrijpen en al snel bleek de schade bijzonder groot te zijn. "Cercle moest uiteindelijk zeventien verbrande en gesmolten zitjes vervangen en stelde een schadebestek van 856 euro op", gaf procureur Joke Vandegehuchte aan in de rechtbank.

De supporter in kwestie bleek ook al vier keer eerder gesanctioneerd te zijn. Drie keer voor pyrotechnisch materiaal en één keer voor een vechtpartij met KAA Gent-supporters. Die eerdere feiten hielpen hem niet en de rechter greep in. De supporter kreeg 80 uren werkstraf en twee jaar stadionverbod.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws