Deschacht doet opmerkelijk voorstel: Waarom Kompany niet als bondscoach?

Deschacht doet opmerkelijk voorstel: "Waarom Kompany niet als bondscoach?"

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 07:45wo 23-06-2021 om 07:45

De Rode Duivels zijn bezig aan het EK, maar inmiddels wordt ook al gespeculeerd over de opvolger van Roberto Martinez. Bij een goed toernooi lijkt de Spanjaard weleens te kunnen vertrekken. Maar wie wordt dan bondscoach? Olivier Deschacht doet een opmerkelijk voorstel.

Volgens de oud-verdediger van Zulte Waregem en RSC Anderlecht is de kans alvast groot dat Martinez binnenkort afscheid neemt van de Rode Duivels. "Als hij België Europees Kampioen maakt, dan denk ik wel dat hij zal vertrekken", begint Deschacht bij Sporza.

Als opvolger voor Martinez schuift Deschacht enkele Belgische namen naar voren. "Preud'homme? Vanhaezebrouck? Clement? Of misschien gewoon Kompany", geeft hij nog een laatste verrassende naam. Volgens Deschacht zou Kompany ook een perfecte bondscoach zijn voor de Rode Duivels. "Kompany kent de Rode Duivels door en door."

"Hij heeft in die groep altijd gezag gehad, ook al was hij geen trainer", gaat Deschacht verder. "Iedereen luisterde naar hem", klinkt het. Al weet Deschacht ook dat een vertrek bij Anderlecht moeilijk ligt. "Zijn werk daar is wel nog niet af, dus als hij nu nog geen bondscoach wordt, dan zal hij het ooit wel worden."

Henry
Na de terugkeer van Thierry Henry als assistent werd de Fransman al naar voren geschoven als mogelijke opvolger. Maar Deschacht lijkt niet meteen een fan te zijn van dat plan. "Als ik kritisch mag zijn: zijn verleden als T1 is niet top", begint hij. "Dat wil niet zeggen dat hij niets van voetbal kent, sommigen sluiten beter aan bij de rol van T2 die dichter bij de spelersgroep staat", besluit Deschacht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws