Nog één speeldag te gaan, nog acht mogelijke tegenstanders voor België

Nog één speeldag te gaan, nog acht mogelijke tegenstanders voor België

22-06-2021 23:30 Laatste update: 23-06-2021 07:34
3

De Rode Duivels zijn al een tijdje zeker van hun plaats in de achtste finales. De tegenstander in de volgende ronde is nog altijd niet bekend. Momenteel zijn er nog acht landen die België op zondag kan treffen in Sevilla.

Op het EK plaatsen niet alleen de beste twee van elke groep zich voor de volgende ronde, maar ook de vier beste derdes plaatsen zich voor de achtste finales. Van alle scenario's die de UEFA op voorhand had bedacht zijn er nu nog acht mogelijkheden over voor België.

In de volgende ronde neemt België het als groepswinnaar van groep B op tegen een beste derde die uit de groep A, E of F komt. In de running om nog tegen België te spelen op zondag zijn: Zwitserland, Zweden, Slovakije, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije.

België kan op dit moment dus nog altijd tegen een ploeg uit de zogenaamde Groep des Doods komen. Als Polen evenwel op de slotdag wint van Zweden, dan treft België Frankrijk, Duitsland, Portugal of Hongarije niet.

Momenteel zijn al twee van de vier beste derdes bekend: Tsjechië en Zwitserland. Zij pakten elk vier punten in hun groep.