Dat zou voor onnodige negatieve sfeer bij Romelu gezorgd hebben

"Dat zou voor onnodige negatieve sfeer bij Romelu gezorgd hebben"

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 18:47di 22-06-2021 om 18:47

Roberto Martinez gaf daags na de overwinning tegen Finland een persconferentie over de wedstrijd. In zijn persconferentie had Martinez lovende woorden voor Leandro Trossard en ook de speelminuten van Romelu Lukaku waren een gespreksonderwerp.

Door het uitvallen van Timothy Castagne is Thomas Meunier voorlopig de rechtervleugelverdediger. Na Thomas Meunier raken de opties stillaan op, daarom zette Martinez maandagavond Leandro Trossard daar neer. De bondscaoch was meer dan tevreden over de prestatie van Trossard op die 'wingback'. "Trossard speelde gisteren geweldig op de wingback, in een rol waarop hij nog nooit gespeeld. De verstandhouding met Doku en Denayer verliep ook goed op training en dat hebben ze bewezen. Sinds Castagne is uitgevallen, zitten we wat minder breed op de wingbacks. Het doet me plezier om te zien dat Trossard daar ook kan spelen", verklaarde Martinez op de persconferentie.

Romelu Lukaku werd enkele minuten na zijn doelpunt naar de kant gehaald. Er was eerst sprake of Lukaku al dan niet wel zou starten, maar Martinez wou hem niet uit zijn ritme halen. "Romelu is een speler die matchritme nodig heeft. Ook het mentale speelde mee: als je scoort, wil je een spits niet uit het momentum halen. Het was het plan om hem na zijn (afgekeurde) goal van het veld te halen, maar toen die afgekeurd werd, was dat niet meer het juiste plan geweest. Dat zou voor onnodige negatieve sfeer bij Romelu gezorgd hebben", aldus Martinez. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws