Mourinho scherp voor De Bruyne: Ik zag zijn potentieel maar hij had geen geduld

Mourinho scherp voor De Bruyne: "Ik zag zijn potentieel maar hij had geen geduld"

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 18:33di 22-06-2021 om 18:33

Kevin De Bruyne maakt op dit moment furore op het EK voetbal. In iets minder dan twee wedstrijden strooide De Bruyne al met twee assists (eigenlijk 3 met afgekeurde goal van Lukaku meegerekend) en één doelpunt. Zijn voormalig trainer bij Chelsea FC, José Mourinho, ziet dat De Bruyne outstanding is. 

Er was eens een tijd bij Chelsea FC dat Romelu Lukaku, Eden Hazard en Kevin De Bruyne op hetzelfde bankje zaten. Toch zijn ze niet samen bij Chelsea doorgebroken. Een slechte coach zou je in eerste instantie denken maar José Mourinho had toen deze drie Belgen onder zijn hoede. Mourinho zag dat ze alle drie enorm veel talent hadden maar dat de ene geduldiger was dan de andere. 

Kevin De Bruyne werd verhuurd aan Werder Bremen en kwam na dat seizoen terug naar Chelsea waar hij Mourinho tegen het lijf liep. De Portugese coach zag zijn potentieel en wou hem niet opnieuw verhuren, maar dat was buiten De Bruyne gerekend. "Hij maakte zoveel indruk op mij dat ik beslissing nam dat ik niet wilde dat die jongen verhuurd zou worden", aldus ‘The Special One’ bij talkSPORT. "Ik wilde dat hij bleef en hij startte ook in onze eerste match van het seizoen, tegen Hull City."

Daarna raakte De Bruyne meermaals op de bank en kwam hij sporadisch aan spelen toe en toen was de maat vol voor De Bruyne en eiste hij een uitleenbeurt. "Hij wilde vertrekken, hij wilde naar Duitsland", aldus Mourinho. "Daar was hij voordien gelukkig, dus het was zijn beslissing om te vertrekken. Hij drukte door en het heeft gewerkt voor hem. Ik zag toen ook al die kwaliteiten. Destijds had hij echter nog niet de ervaring en maturiteit die hij nu heeft. Maar zijn voeten en visie zijn altijd aanwezig geweest. Hij wist gewoon erg goed wat hij wilde en hij was niet bereid om een seizoen bij Chelsea te zitten, een team met enorm veel goeie spelers toen. Dat geduld had Kevin niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws