Vijf landen mogen België bedanken en staan sowieso in de achtste finale

Vijf landen mogen België bedanken en staan sowieso in de achtste finale

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 11:30di 22-06-2021 om 11:30

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 11:31di 22-06-2021 om 11:31

In Groep A, B en C zijn alle groepswedstrijden afgewerkt en staan de eindstanden vast. Net als Italië en Nederland kroont België zich tot groepswinnaar. Door de overwinning van de Rode Duivels van maandag tegen Finland, zijn er nog vijf extra landen zeker van een plaats in de achtste finale.

Niet alleen Belgen zullen maandagavond gejuigd hebben bij de twee doelpunten die de Rode Duivels maakten tegen Finland. Ook Zwitserland, Tsjchië, Engeland, Zweden en Frankrijk zijn achtste finalisten door de 0-2-zege van België.

Groeten uit Zwitserland
In Groep A, waar Italië zonder tegendoelpunten groepswinnaar werd, strandden Wales en Zwitserland met 4 punten op plaats twee en drie. Zwitserland heeft een slechter doelpuntensaldo dan Wales en moest daarom hopen dat België won van Finland en Rusland geen punt pakte tegen Denemarken. Die wens ging in vervulling en Shaqiri en co stoten dus door naar de volgende ronde.

Schick en Kane bij laatste zestien
Tsjechië en Engeland, die dinsdag tegenover elkaar staan en strijden om de groepswinst, zijn al vóór de laatste groepswedstrijd zeker van een ticket voor de achtste finale. Beide landen hebben vier punten na twee wedstrijden en doen dus sowieso al beter dan de nummer twee van de groep van België. Kroatië en Schotland moeten in een onderling duel een plaats in de achtste finale zien af te dwingen. Beide landen haalden tot nu toe 1 op 6.

Zweden al zeker
In Groep E staat niet Spanje, maar wel Zweden op plaats 1. Na een gelijkspel tegen La Roja en een overwinning tegen Slowakije staan de Zweden al zeker in de achtste finale. Dankzij de overwinning van de Rode Duivels tegen Finland, kan Zweden in principe met een B-elftal aantreden tegen Polen om wat spelers rust te gunnen. De kans lijkt wel groot dat Zweden op volle sterkte zal aantreden voor hun laatste groepswedstrijd om die eerste plaats veilig te stellen. En dat zou het zomaar kunnen zonder ook maar één tegendoelpunt te incaseren.

Les Blues stoten door
Ondanks dat Frankrijk teleurstelde met hun 1-1-gelijkspel tegen Hongarije, hebben Les Blues hun ticket voor de volgende ronde al op zak. Met vier punten zijn ze veilig gesteld van uitschakeling, maar om ook groepswinnaar te worden, moet Frankrijk woensdag nog voorbij Portugal. Ronaldo en co moeten zich nog verzekeren van een plek bij de laatste zestien.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws