Gekke blunder: Vermaelen moet zijn basisplaats plots afstaan aan ... Daley Blind

Gekke blunder: Vermaelen moet zijn basisplaats plots afstaan aan ... Daley Blind

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 10:20di 22-06-2021 om 10:20

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 10:34di 22-06-2021 om 10:34

De Rode Duivels moesten ruim 70 minuten wachten om het Finse slot van de deur te halen, maar een kopbal van Thomas Vermaelen (uiteindelijk binnengewerkt door Lukas Hradecky) brak de ban. Of was het Daley Blind die de Belgische fans deed juichen? 

Het Duitse Sportschau heeft Blind, de ervaren verdediger van het Nederlandse elftal, maandagavond een spoednaturalisatie tot Belg bezorgd. Zoals voor alle EK-wedstrijden publiceerde de omroep voor aanvang van Finland-België de basisopstelling van beide ploegen. Bij de Rode Duivels liep er echter iets mis. Tien namen stonden keurig op de juiste plek, maar links achterin prijkte plots ... Blind.

De linkspoot van Oranje nam de plaats in van Vermaelen, die in geen velden of wegen te bespeuren viel bij de basiself op Sportschau. Een technische blunder, zullen we maar zeggen. De 31-jarige Blind mag zich vaste waarde noemen bij de troepen van Frank De Boer. In de drie groepsduels verscheen hij telkens in de basis. Drie uur voor de aftrap van de Rode Duivels moest Blind aan de bak tegen Noord-Macedonië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws