Oostende viert verjaardag in stijl: retroshirts en twee legendes die aftrap geven

Oostende viert verjaardag in stijl: retroshirts en twee legendes die aftrap geven

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 09:44di 22-06-2021 om 09:44

Er is er eentje jarig! Op deze dinsdag 22 juni 2021 viert KV Oostende haar 40e verjaardag. Op diezelfde datum in 1981 besloten VG en AS Oostende namelijk om de krachten te bundelen. Sindsdien groeide de fusieclub gestaag door naar een vaste waarde in Eerste Klasse A. Reden genoeg om een feestje te bouwen!

De officiële kanalen van KVO laten er geen twijfel over bestaan: dit jubileum zal niet geruisloos voorbij gaan. Zo is de club de voorbije weken op zoek gegaan naar een passende outfit. In samenwerking met de fans kwamen verschillende retromodellen uit die brainstormsessie naar voren. Uiteindelijk bleef een shirt met een stevige knipoog naar 1991 behouden. In dat jaar dwong Oostende voor het eerst promotie af naar Tweede Klasse.

In dat speciaal herontworpen retrotruitje zullen de huidige troepen van KVO dinsdagavond een oefenpot afwerken op het veld van Koekelare. Daar blijft het echter niet bij. Twee iconen uit lang vervlogen tijden komen ook nog eens de aftrap geven. Oud-spelers Tony Obi en Yves Essende krijgen die eer. De Brit Obi kwam tussen 1987 en 1993 liefst 173 keer uit voor KVO, terwijl spits Essende (een geboren Congolees) toen veelvuldig de netten bol zette.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws