Deense bondscoach draagt Eriksen met zich mee: Eerste keer dat ik sieraden draag

Deense bondscoach draagt Eriksen met zich mee: "Eerste keer dat ik sieraden draag"

22-06-2021 09:41

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand heeft Christian Eriksen ook mee laten genieten van het EK-succes. De keuzeheer droeg tijdens het derde groepsduel met Rusland een speciale ring, onthulde hij na afloop van de met 4-1 gewonnen wedstrijd.

Deze had hij van Eriksen gekregen. De spelmaker is tijdens het EK aan de dood ontsnapt, maar heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en mocht ook delen in de Deense feestvreugde. "Dit is de eerste keer dat ik sieraden draag, dat heb ik nog nooit gedaan. Maar deze ring heb ik van Christian gekregen. Hij is er toch nog bij", aldus Hjulmand in gesprek met het Deense TV3 Sports. "Ik denk voortdurend aan hem. Hij is onze inspiratie en we zullen altijd voor hem blijven strijden."

De Denen beleven een nu al onvergetelijke EK. Na de gebeurtenissen in de verloren wedstrijd tegen Finland was voetbal bijzaak en ook het tweede duel met de Rode Duivels werd verloren (1-2). Na de ruime zege op de Russen is Denemarken echter alsnog tweede in zijn poule geworden. "Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel bewondering ik voor dit team heb. Ze zijn zó sterk. En tegelijkertijd wil ik alle Denen bedanken, zowel binnen als buiten het stadion. Hun liefde en goede zorgen zijn ons veel waard. Zij hebben ons kracht op het veld gegeven."

Denemarken, Finland en Rusland zijn in punten gelijk geëindigd, maar de Denen gaan op basis van het doelsaldo in de onderlinge wedstrijden door. De Rode Duivels kroonden zich in diezelfde poule B tot autoritair groepswinnaar, met negen op negen. Zaterdag wacht Wales op de Denen in Amsterdam.