Roberto Martinez: Ik zeg niet dat Doku Mertens is voorbij gestoken in de pikorde

Roberto Martinez: "Ik zeg niet dat Doku Mertens is voorbij gestoken in de pikorde"

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 10:15di 22-06-2021 om 10:15

Maandag klaarden de Rode Duivels de klus tegen Finland. De 0-2-overwinning tegen Finland betekende de verhoopte negen op negen in de groepsfase. Voor die laatste groepswedstrijd liet Roberto Martinez enkele 'nieuwe' jongens aan de aftrap verschijnen. Zo stonden Jérémy Doku en Leandro Trossard van bij het begin tussen de lijnen. In het Nieuwsblad is te lezen hoe Martinez Doku en Trossard evalueert.

Leandro Trossard en Jérémy Doku kwamen maandag tegen Finland voor het eerst in actie op dit EK. Ze kregen een basisplaats: Doku kwam zoals gewoonlijk uit op de linker- en rechterflank, terwijl Trossard als rechter wingback werd opgesteld. Dat is voor Trossard een ongewone positie. "Door het wegvallen van Castagne en de blessure van Thorgan zaten we mager in de wingbacks", vertelt Martinez. Op training had de bondscoach Trossard al op die positie geprobeerd en dat werkte volgens hem goed.
Roberto Martinez zwaait ook met lof voor Jérémy Doku die het volgens hem goed deed in zijn debuutwedstrijd op een groot tornooi. "Hij is klaar voor dit niveau", stelt de leermeerster van de Rode Duivels. Martinez vult nog aan dat Doku Dries Mertens niet per se voorbij steekt in de pikorde. "Doku brengt iets wat anderen niet brengen, maar dat doet Mertens ook."

Maar één negatief punt
Roberto Martinez geeft nog aan dat hij blij is dat tot nu toe alle veldspelers in actie kwamen op het EK. Het enige negatieve punt na de groepsfase is volgens Martinez het uitvallen van Timothy Castagne. De wingback van Leicester viel uit met een oogkasbreuk in de eerste groepswedstrijd tegen Rusland en is niet meer inzetbaar op dit Europees kampioenschap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws