Johan Boskamp: Ik blijf mijn twijfels hebben over Nederland

Johan Boskamp: "Ik blijf mijn twijfels hebben over Nederland"

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 10:00di 22-06-2021 om 10:00

In het Belang van Limburg blikt Johan Boskamp terug op de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Finland van maandag. Ook neemt hij er de prestatie van Eden Hazard onder de loep.

België is met drie overwinningen uit drie wedstrijden royaal groepswinaar van Groep B. Dat weet ook Johan Boskamp die zag dat de Belgen het lang moeilijk had tegen een stug Finland. "Je kreeg geen ruimte van die Finnen, maar ze stelden ook niks voor", zo laat Boskamp optekenen. Hij zag hoe Finland zo goed als enkel verdedigde en hoe Lukas Hradecky een paar goede ballen uit zijn kooi wist te houden. De Nederlander stelt dat het geduld van de Belgen uiteindelijk beloond werd met een doelpunt en dat er daarna meer ruimte kwam. Volgens Boskamp was het tempo eerst te laag om de Finse verdediging te ontwrichten, maar dat de belangrijke mannen uiteindelijk zijn opgestaan om de match te beslissen. Boskamp doet z'n hoed af voor Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku van wie hij zegt dat ze de wedstrijd beslistten.

Hopen op betere Hazard
Over de wedstrijd van Eden Hazard zei Boskamp dat hij het wilde forceren en twee keer zelf zijn kans ging, terwijl hij gewoon kon afleggen. "Hij was wel gretig", aldus Boskamp die hoopt dat Hazard zijn twee mindere jaren bij Real Madrid achter zich kan laten en om kan met de enorme druk die op zijn schouders ligt. "Hopelijk kan hij nog in het tornooi groeien."

Twijfels bij Oranje
Johan Boskamp kijkt natuurlijk ook naar Nederland dat in Groep C negen op negen pakte. Net als voor België kent Nederland zijn tegenstander voor de achtste finale nog niet. Oranje zal het opnemen tegen de nummer drie uit groep D, E of F. "We gaan zien hoe ver dit countervoetbal Oranje gaat brengen. Ik blijf mijn twijfels hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws